Instrumenten voorstelling
23 december 2022

Met 49 waren ze. Sommigen kwamen meteen enthousiast en nieuwsgierig dichterbij. Anderen bleven liever op een veilige afstand.

Wij zijn dan ook geen bekende gezichten voor die jongens en meisjes van het 1e en 2e leerjaar. Wij, dat zijn enkele enthousiastelingen die hun graag wat kwamen vertellen over onze fanfare. En nog belangrijker, we kwamen hen laten kennis maken met al die glimmende instrumenten.

Na een korte inleiding werden ze verdeeld over 4 groepen. Slagwerk, saxofoons, klein koper en zwaar koper.

Bij elk van deze groepen was er eerst uitleg over de instrumenten uit die groep. Er werden ter plekke ook enkele nieuwe instrumentennamen bedacht.  Iemand al van de rondofoon gehoord? Wij wel en we mogen verklappen dat dat de nieuwe naam is voor de hoorn. De oogjes blonken even fel als de instrumenten met al hun buizen, knoppen en mondstukken.

Dan was het (eindelijk) tijd om al die instrumenten te laten kennis maken met die jongens en meisjes. Al snel werd er geluid geproduceerd. Soms kort en luid, soms wat aarzelend. Maar de gezichtjes spraken boekdelen. De meesten vonden het dan ook superleuk.

Veel aanmoediging was er niet nodig, wat temperen soms wel. We zagen hier en daar rood aangelopen gezichtjes. Niet vergeten te ademen was dan de boodschap.

Het was een boeiend luisterspel , soms met verassend melodische klanken. We hoorden heel wat muzikanten in spe.

En na een dikke tien minuten schoven de groepjes door en mochten ze, hup hup, een nieuwe instrumentengroep gaan ontdekken.

Graag willen we de juffen en directie van de Sint-Pietersschool dan ook bedanken om dit mee mogelijk te maken.

Leerlingenconcert Pasen
29 maart 2024